CIREȘU: Moldoveni, angajați fără forme legale, la construcția unui centru local de colectare a cerealelor! Beneficiar: AGRIPOP – Cooperativa Agricolă

Firma, la care lucrau moldovenii, SC PANGLAD CONS SRL, avea în plan construcția unui centru local de colectare a cerealelor în comuna Cireșu, localitatea Vultureni! SC PANGLAD CONS SRL a fost contractată de Cooperativa Agricolă Cireșu – AGRIPOP!

Proiectul privind ”ÎNFIINȚARE CENTRU LOCAL DE COLECTARE CEREALE LA COOPERATIVA AGRICOLA AGRIPOP CIREȘU” a fost scos la licitație în data de 24 septembrie 2021. Obiectivul de investiții beneficiază de fonduri europene în valoare de 1 milion de euro, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale(AFIR).

În perioada 18 – 31 august 2022, inspectorii de muncă ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, împreună cu lucrători ai Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila și ai Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila au efectuat verificări pe raza județului Brăila pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale.

Cu această ocazie, au fost depistate 12 persoane, în comuna Cireșu, primite la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă și fără a deține avize de angajare, majoritatea cetateni din Republica Moldova care prestau activitate în domeniul construcțiilor pentru o persoană juridică cu sediul în municipiul București.

În urma constatărilor efectuate, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 200.000 lei pentru primirea la muncă fără a încheia cu acestea contracte individuale de muncă in ziua anterioara începerii activității.

De asemenea, trei dintre cetățenii din Republica Moldova depistați muncind ilegal au primit decizii de returnare, acte administrative prin care Inspectoratul General pentru Imigrări a constatat șederea ilegală a străinilor pe teritoriul statului român și a stabilit obligația acestora de returnare precum și termenul pentru plecarea voluntară.

Totodată, cinci dintre acești cetățeni străini au fost îndepărtați sub escortă de pe teritoriul României, împotriva lor fiind dispusă și măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni de la data la care au părăsit teritoriul statului român.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry