Decizia Biroului Politic al PNL: deputatul de la Cireșu trebuie să-și asume candidatura la Primărie sau Consiliul Județean!

În Biroul Politic Național al PNL, din data de 31 ianuarie 2024, s-a votat cu unanimitate de voturi Decizia numarul 6/2024, referitoare la obligativitatea asumării candidaturilor pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, ori de președinte al consiliului județean, de către președintele de filială.

În același document, pentru mobilizare generală într-un an foarte aglomerat electoral, s-a hotărât ca filialele care nu au performanță politică și se clasează la coada clasamentului să fie reorganizate după primele alegeri.

Mai mult, candidații care nu performează și obțin un scor mai mic decât al partidului, la nivelul organizației, nu vor fi sprijiniți pentru a candida la alegerile parlamentare.

Practic, în cazul PNL Brăila, deputatul de la Cireșu va fi nevoit să-și aleagă contracandidatul. Popa trebuie să decidă dacă va candida la Primăria municipiului Brăila, împotriva lui Marian Dragomir(PSD), primar în funcție, sau împotriva lui Iulian Chiriac(PSD), actualul președinte al Consiliului Județean.

Însă, toate eforturile financiare ale deputatului de la Cireșu vor fi spulberate dacă acesta nu va reuși să scoată un scor mai bun decât al organizației PNL. Astfel, Alexandru Popa riscă să rămână fără funcția de președinte al PNL Brăila și chiar să piardă sprijinul partidului pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry