Directorul medical, despre cazul pacientului Grozavu: ”Medicul nu trebuie să supravegheze bolnavii non-stop. Erau 30 de pacienți, iar asistentele nu dorm în gardă”

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, chirurgul Dragoș Voicu, nu își explică cum a putut pacientul să părăsească spitalul, deși recunoaște că erau doar două asistente, la acel moment, responsabile pentru 30 de pacienți.

Victoraș Grozavu, un bărbat de 53 de ani, a murit luni, 16 octombrie, în apropierea Spitalului Județean din Brăila. Bărbatul, care era internat la Cardiologie, a plecat noaptea din unitatea medicală, fără ca nimeni să îl oprească. Nici personalul medical și nici cel care asigură paza spitalului nu știu cum a dispărut pacientul, desculț și în pijamale.

Dragoș Voicu este de părere că medicul nu trebuie să supravegheze în permanență pacientul, dacă acesta nu este în Reanimare.

”Nu pot să vă dau un răspuns oficial în direcția asta. Păi, dacă mă gândesc omenește, nu în condiții de director medical sau de medic în spital, cadrele medicale l-au supravegheat – cel puțin din acte și declarații așa reiese. Medicul nu trebuie să supravegheze bolnavii non-stop. Bolnavul nu era în Reanimare ca să necesite supraveghere cu parametri, din oră în ora. Pe secție, la acel moment, erau internați 30 de pacienți, iar asistentele nu dorm în gardă. Erau două asistente. (…) Cineva, chiar dacă nu era un paznic profesionist, când vezi la 4:50 dimineața un pacient in pijamale, desculț, pe poarta din spate, te întrebi ca om: „Măi, nene, ai vreo problemă?”. Există paznic și la parter, există și la poarta 2, și la UPU”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean.

Mai grav este faptul că pe numele bărbatului de 53 de ani, care, în dimineața zilei de 16 octombrie, în jurul orei 05:00, a plecat din salon, de la etajul VI, desculț și în pijamale, există o fișă de externare.

Președintele Consiliului Județean a fost categoric, în acest caz, și le-a cerut demisia tuturor celor care ar fi putut să salveze viața pacientului, de la infirmiere și până la conducerea spitalului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry