Educație rutieră | „Brăila în miniatură – un oraș pentru copii și părinți”

Ieri, 5 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o activitate de educație rutieră destinată copiilor, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru a evita implicarea acestora în evenimente rutiere, în cadrul proiectului „Brăila în miniatură – un oraș pentru copii și părinți”.

Astfel, polițiștii au organizat un atelier de prezentare a laboratorului mobil de educație rutieră, fiind desfășurate și jocuri educative cu implicarea activă a copiilor.

În urma jocurilor, copiii au învățat și exersat regulile elementare cu privire la modul de deplasare pe stradă, modul de traversare al străzii și le-au fost prezentate noțiuni referitoare la comportamentul în mijloacele de transport în comun.

La activitățile desfășurate în cadrul proiectului au participat aproximativ 700 de copii, părinți și cadre didactice din municipiul Brăila.

Care sunt principalele trei cauze ale accidentelor rutiere grave!

Conform Poliției Române, în primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane sunt următoarele:

1. Viteza neadaptată la condițiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite;

2. Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită;

3. Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry