FOTO: Constructorul estimează, în decembrie 2023, finalizarea Pasajului CF, care face legătura cu Podul peste Dunăre!

Cu toate că Podul peste Dunăre, de la Brăila, a fost inaugurat pe 6 iulie 2023, circulația se realizează pe varianta scurtă, constructorul angajându-se ca până la finalul anului să termine și drumurile de legătură, pe partea Brăilei. Recepția proiectului nu a fost realizată, în aceste condiții, odată cu deschiderea traficului pe pod.

Lucrările care se realizează de către antreprenor la Pasajul CF(peste calea ferată) km 0+389, conform programului zilnic de lucrări din 20.09.2023 sunt următoarele:

– cofrare zid de garda calea 2 culeea 2;

– lucrări de cofrat grinda parapet calea 2;

”Întrucât, antreprenorul a realizat lucrări de suprasarcină pe rampele Pasajului CF iar acestea necesită o monitorizare atentă, antreprenorul estimează finalizarea Pasajului CF la sfârșitul anului 2023.

Pe drumurile de legătură, antreprenorul execută lucrări de terasamente, lucrări la poduri și pasaje. Până la acest moment s-a realizat estimativ 87% din proiect”, a transmis Biroul de Presă al CNAIR, pentru Jurnalul de Brăila.

Drumurile de legătură pe varianta lungă, pe la Jijila, între Brăila și Tulcea nu vor fi deschise până la sfârșitul anului, mobilizarea constructorului WeBuild fiind „slabă”, potrivit unei informări a CNAIR.

”Mobilizare slabă a antreprenorului WeBuild pe șantierul drumurilor de legătură din cadrul proiectului Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila! Stadiul fizic al lucrărilor la drumurile de legătură a ajuns la 85%, dar mobilizarea în șantier este slabă și sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de antreprenor, respectiv sfârșitul anului 2023”, a transmis CNAIR.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry