Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoți brăileni, a oficiat slujba de pomenire a eroilor, în prezența oficialităților locale!

  • Astăzi au fost marcate oficial două mari sărbători: Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor

Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, 25 mai 2023, celebrate cu fast, respect și pioșenie, de către brăileni dar și de către autoritățile locale, sub coordonarea organizatorică a Instituției Prefectului – Județul Brăila în mai multe locații din municipiu. Evenimentul principal s-a derulat, ca în fiecare an, pe platoul din Cimitirul Eroilor (din incinta Cimitirului Sf. Constantin), după ce, în prealabil, întreaga procesiune a parcurs itinerarul de gală: Biserica Sf. Constantin – Cimitirul Eroilor, avându-l în frunte pe Înaltpreafinţitul Casian Crăciun Arhiepiscopul Dunării de Jos.

”Nu întâmplător, cu ocazia sărbătorii creștine a Înălțării Domnului ne omagiem și eroii, păstrând vie amintirea faptelor lor de curaj.

Biserica a ales sărbătoarea Înălțării Domnului ca zi de pomenire a eroilor pentru a ne învăța că există o legătură tainică între Crucea suferințelor, Învierea și Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos, pe de o parte, și jertfa eroilor neamului, care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român, pe de altă parte. Hristos Domnul mai întâi a trecut prin jertfa Crucii și apoi ne-a arătat bucuria Învierii și slava Înălțării la ceruri.

De Ziua Eroilor, îmi exprim și eu întreaga prețuire și respectul pentru cei care, prin jertfa supremă, ne-au oferit cele mai prețioase daruri: libertatea, integritatea și demnitatea ca popor și ca țară. De aceea trebuie să-i omagiem, cu recunoștință.

Eroii noștri merită respectul cuvenit și veșnica noastră aducere aminte.

Dumnezeu să-i odihnească pe eroii națiunii!

Îmi doresc ca toate gândurile noastre bune să se îndrepte spre realizarea binelui acestui popor”, a transmis prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

Reprezentanți ai autorităților locale și politicieni au depus coroane de flori la Osuarul Central. Și în acest an, coroana de flori din partea Prefecturii Brăila a fost purtată și depusă de jandarmi brăileni îmbrăcați în ținută de gală.

”În fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, la 40 de zile după Sfintele Paşti, românii comemorează Ziua Eroilor.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.

De Ziua Eroilor ne înclinăm frunțile și aducem un omagiu eroilor cunoscuți sau anonimi ai neamului românesc. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry