Mârlăniile lui Canciu! Liberalii au aruncat cu noroi într-un eveniment de recunoaștere a faptelor bune! Printre premianți: copii, ONG-uri, companii și instituții ale statului!

  • Un eveniment organizat de o mână de tineri extrem de implicați în viața comunității – fără apartenență politică, respectiv Forumul Tinerilor din România – Brăila și Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, a devenit ținta luptei politice.

PNL Brăila aruncă cu noroi în viitorul Brăilei: “O campanie electorală mascată”

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – dar și președinte al Organizației Municipale PNL, au criticat în termeni duri Gala de Excelență a Comunității Brăilene, aflată la a II-a ediție, deși este vorba despre o inițiativă menită “să ofere comunității brăilene un <<barometru al faptelor bune>>, un mijloc de întâlnire, recunoaștere și promovare a inițiativelor și persoanelor care au adus o schimbare în bine în județul nostru”.

La această gală au fost premiate mai multe entități, ca urmare a votului publicului, dar și a unui juriu: firme (Agricost, Apan Grup, Alma Health Center etc.), instituții (Poliție, ISU, Jandarmerie, Muzeul Brăilei, Teatrul “Maria Filotti” etc.), organizații non-guvernamentale pentru copii cu nevoi speciale (SOS Autism Brăila, Asociația Down Brăila), comunități ale minorităților naționale (Comunitate lipovenilor, grecilor și romilor), asociații sportive (Asociația “Micii Campioni”, Karate Tzunamy), cluburi de robotică (Helix Robotics și Velocity Robotics), asociații pentru seniori (Academia Bunicilor), asociații de mediu (Asociația “Creionăm viitorul”), asociații civice (Asociația pentru Adevăr) și unități de învățământ (Colegiul “Murgoci”).

Ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a fost partenerul media al galei, colegii noștri fiind alături de organizatori încă de la prima ediție.

“Această gală nu a fost altceva decât o campanie electorală mascată, cu premianți agreați de PSD”

a subliniat Canciu.

Politicianul a lăsat să se înțeleagă faptul că juriul ar fi fost ghidat de practici comuniste, folosind pentru a descrie activitatea de jurizare un citat al lui Stalin.

Se pare că atacul lui Canciu a plecat de la faptul că organizatorii Galei de Excelență a Comunității Brăilene au acordat “Premiul de popularitate” Inspectoratului Școlar Județean și nu l-au invitat pe Cătălin Canciu la eveniment, ci pe Elena Tudor, actualul inspector școlar general, care nu este membru de partid.

Canciu, considerat a fi “mâna dreaptă” a deputatului Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a plecat din fruntea inspectoratului școlar în urmă cu patru luni, fiind numit secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Ciudat este faptul că PNL-istul își începe criticile cu privire la eveniment arătând că “este cu adevărat remarcabilă această recunoașterea publică” – cu referire la premiul acordat ISJ – și amintind faptul că este vorba despre “o instituție pe care am condus-o până nu demult”.


Secretarul de stat a lansat o serie de acuzații la adresa organizatorilor, juriului și premianților Galei de Excelență a Comunității Brăilene

“Pentru obţinerea unui astfel de premiu este nevoie de supunere tacită, bună purtare şi fermoar la gură, „abilităţi” pe care eu, în mod evident, nu le am. Aş putea să pariez că, dacă eram în fruntea ISJ, nu exista niciun premiu. E greu să recunoști munca unui om pe care nu-l agreezi şi nu-l suporți la propriu”, a precizat sursa citată.

Totodată, PNL-istul Cătălin Canciu a dus în derizoriu evenimentul organizat de Forumul Tinerilor din România – Brăila și Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, făcând trimitere la șefii administrației locale, primarul Marian Dragomir și Francisk Iulian Chiriac – președintele Consiliului Județean, ambii social-democrați.

“Mulţumesc pe această cale şi PSD, care a dus comunismul pe culmi de glorie la Brăila. Sub deviza „Doar ai noştri”, cei doi şefi ai administraţiei locale, deşi încearcă să se ascundă ca o fată mare în spatele justificării că erau puberi la Revoluţie, demonstrează pe zi ce trece că au avut profesori buni şi că sunt supercalificaţi pentru a primi <<Premiul de excelenţă în promovarea comunismului>>”, a explicat fostul inspector școlar general.

Nici juriul nu a scăpat de avalanșa de critici a PNL-istului, Cătălin Canciu parafrazându-l pe Iosif Stalin.

“Voturile pentru acordarea premiilor în cadrul Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene au fost cerute de cei care erau în cursă, dar întrebarea este cine a făcut parte din juriu şi care au fost criteriile de jurizare?! După cum spunea Iosif Stalin, un părinte de bază al comunismului, <<Nu contează cine votează, contează cine numără voturile>>”, a arătat liderul liberalilor din municipiu.

Contactat telefonic, Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor din România – Brăila, ne-a declarat faptul că nu comentează declarațiile politicienilor.

“Nu comentez declarații politice, în rest, da, a fost un eveniment frumos, pe care Brăila îl merită, la fel cum îl merită și cei care au adus plus valoare în domeniile unde activează, oameni și inițiative pe care, în fiecare an, le vom premia și le vom prezenta comunității”,

a subliniat tânărul aflat în spatele proiectului Gala de Excelență a Comunității Brăilene.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry