Mesajul prefectului Timofei, de Ziua Națională a României: ”Vă mulțumesc pentru tot ceea ce realizați zilnic, pentru ca România să fie o țară puternică”

Instituția Prefectului – Județul Brăila, Garnizoana Brăila împreună cu Primăria Municipiului și Consiliul Județean Brăila, au organizat astăzi evenimentele dedicate Zilei Naționale a României.

După marşul de întâmpinare, a urmat prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Naţional al României de către Fanfara Militară a Garnizoanei Brăila.

A urmat momentul religios și rostirea alocuţiunii referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României de către Iulian TIMOFEI – Prefectul Judeţului Brăila:

”La moment solemn de sărbătoare, împreună să vibrăm ca o inimă mare și caldă! Iar astăzi, mai mult ca niciodată, se cuvine ca această inimă să bată cu putere în pieptul fiecăruia dintre noi.

Îmi doresc să păstrăm România în dreptul inimii noastre, să fim mai buni, să fim uniți, să respectăm și să păstrăm valorile și tradițiile pentru care strămoșii au luptat și ni le-au lăsat moștenire.

Marea Unire este încununarea voinței românilor și rămâne una dintre cele mai frumoase pagini din istoria noastră, o lecție despre perseverență, unitate și efort comun concentrate spre înfăptuirea unei dorințe mărețe: o Românie unită și respectată.

Momentul 1 Decembrie ne vorbește despre patriotism, despre virtuţile poporului român și, nu în ultimul rând, despre credinţa în Dumnezeu.

De aceea consider că, pentru generația actuală precum și pentru cele viitoare, această pagină glorioasă de istorie trebuie să ofere modele umane de înţelepciune, cinste, modestie și dăruire.

Statul naţional unitar se poate păstra doar prin respect, muncă, dialog, dar și prin păstrarea valorilor morale moştenite.

Stă în puterea şi eforturile noastre să materializăm credinţa românilor într-o lume a democraţiei, a siguranţei și a demnității naţionale. Doar împreună putem duce mai departe moştenirea nobilă lăsată de înaintași.

Dragi brăileni, în încheiere vă mulțumesc pentru tot ceea ce realizați zilnic, fiecare în domeniul său de activitate, în familie sau în comunitate, pentru ca România să fie o țară puternică, matură, cu interese şi priorităţi naţionale bine definite şi deschisă către lume.

Bunul Dumnezeu să binecuvânteze România! Vă urez să aveți parte de multă sănătate și prosperitate !

La mulţi ani, România! La mulți ani, români! La mulți ani, dragi brăileni!”, a fost mesajul prefectului județului Brăila, Iulian Timofei.

Brăilenii au asistat la momente artistice urmate de defilarea blocului de paradă și defilarea Muzicii Militare.

Oficialitățile locale au depus flori la monumentul slt. erou Ecaterina TEODOROIU.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry