PODUL lui TUDOSE: montarea primelor segmente de tablier metalic! În funcție de condițiile meteo, constructorul speră să termine în doar 4 zile!

Podul peste Dunăre va fi gata la finalul anului 2022

Constructorii vor începe o nouă operaţiune de amploare. O macara de mari dimensiuni va muta primele segmente de tablier metalic din cadrul structurii viaductului de acces. Operaţiunea va începe joi, iar lucrările vor dura în jur de patru zile, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila avansează de la o zi la alta. Mai bine de jumătate din treabă este gata, iar la finalul anului 2022 ar trebui ca podul să fie pus în circulație.

„În data de 16.12.2021, vor demara operaţiunile de instalare a primelor segmente de tablier metalic, componente principale ale viaductului de acces Brăila. Operaţiunile se vor desfăşura pe parcursul a patru zile în funcţie de condiţiile meteo utilizându-se o macara de mare tonaj, de circa 600 tone”, a declarat inginerul Viorel Eşanu, reprezentantul companiei de construcţii Astaldi.

Potrivit datelor CNAIR, podul va avea, la final, doi kilometri lungime și o înălțime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la două miliarde 650 de milioane de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană. Proiectul înseamnă pe lângă pod și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry