Popa caută capital electoral cu un proiect semnat înainte ca el să pășească în Parlament și îl taie pe primarul Dragomir din filmare!

În data de 03.12.2020, Compania de Utilități Publice “Dunărea” Brăila, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Dunărea” Brăila și  Ministerul Fondurilor Europene au semnat Contractul de Finanțare pentru “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014 – 2020” , finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), care are ca scop îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din aria proiectului, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante.

Incredibil cum, în era digitalizării, unii politicieni se descurcă să editeze filmări, astfel încât să-și însușească proiecte de dezvoltare, dar nu au capacitatea de a formula, cu subiect și predicat, un drept la replică corespunzător.

Este și cazul deputatului Popa, încă președinte al PNL Brăila, care săptămâna trecută a transmis un comunicat de presă prin care spune că susține dezvoltarea rețelei de apă și canalizare.

În realitate, singurul lucru care îl leagă pe Popa de acest proiect este faptul că, conform obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare, în comuna lui natală – Cireșu – va exista rețea de apă și canalizare. Atât!

Valoarea totală a proiectului este de 1.385.022.604,06 lei, inclusiv TVA. Co-finanțarea din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene este de 932.088.758,06 lei. Proiectul Regional se va derula pe o perioadă de 38 luni, respectiv, între data de 16 noiembrie 2020 și data de 31 decembrie 2023.

În filmarea transmisă de deputat, apare ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și premierul de la acea vreme, Ludovic Orban – președinte actual al Partidului Forța Dreptei. Din filmare a fost tăiat discursul primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, singurul care nu și-a însușit acest proiect european și care a avut decența să le mulțumească celor care merită – profesioniștii care au scris acest proiect și care s-au zbătut ca el să primească finanțare.

Filmarea transmisă de PNL Brăila: https://www.facebook.com/PNLBR/videos/766145931122994

La data semnării proiectului, primarul Marian Dragomir a avut chiar și o intervenție în presa locală, în care a atras atenția asupra faptului că liberalii caută să câștige credit electoral de pe urma unor obligații pe care le are statul român.

”Nu am dorit inițial să anunț semnarea «Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Brăila» în ultima săptămână de campanie electorală pentru că meritele nu sunt ale politicienilor ci ale echipelor de oameni care au lucrat la acest proiect. Pe ei trebuie să îi felicităm, să le mulțumim pentru implicare și le doresc succes. Ideea a aparținut primarilor din mandatul 2012 – 2016, proiectul a fost scris și depus în mandatul primarilor din perioada 2016 – 2020 și semnarea lui a fost organizată întâmplător în penultima zi de campanie electorală. Întâmplător !!! Deși el a fost aprobat în 16 noiembrie 2020!!! Este penibil că fostul prefect, Boboc….. dacă vă mai aduceți aminte personajul, care habar nu are că acest proiect a fost aprobat încă din 16 noiembrie și nu a participat niciodată la ședințele cu primarii, a început să se laude cu acest proiect, cu munca altora!!! Incredibil !!! Stimați  politicieni, membri sau susținători ai partidelor, ACEST PROIECT nu este al lui Dragomir, Chiriac, Orban, Boloș etc. ci ESTE PROIECTUL TUTUROR PRIMARILOR DIN JUDEȚUL BRĂILA, PREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN și are ca destinatari locuitorii din Județul Brăila!!! Acest proiect nu trebuie folosit în campania electorală doar pentru că a fost organizată semnarea cu 3 zile înainte de votul la parlamentare….. se putea semna de mult dacă nu se încerca politizarea azi. Revenind, va fi de muncă si efortul aparține oamenilor care nu vor apărea niciodată în prim plan. Pe ei trebuie să îi felicităm!!!”, spunea primarul Dragomir, la data semnării contractului.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, la semnarea contractului de finanțare:

Între timp, consilierii locali ai Partidului Național Liberal se abțin la voturile care reglementează buna desfășurare a acestui proiect și garantarea finanțării lui!

În ciuda faptului că li s-a explicat liberalilor motivul creșterii prețului la apă, ca și consecință a creșterii prețului la energie, măsură obligatorie a contractului pe fonduri europene de care vorbește deputatul Popa Alexandru, consilierii locali ai PNL nici nu au vrut să audă.

Proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare în județul Brăila, realizat pe fonduri europene, prevede clar majorarea prețului la apă în concordanță cu inflația dar și cu prețul curentului electric.

Cu toate că au fost aduse la cunoștință toate aceste aspecte în ședința Consiliului Local Municipal, liberalii nici nu au vrut să audă de necesitatea respectării clauzelor unui proiect european care își propune să conecteze 66 localități – 24 UAT-uri din județ – la apă și canal. Mai mult, când li s-a spus că inclusiv primarii PNL au votat acest proiect, liberalii din consiliul local au răspuns sec: ”Treaba lor!”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry