Programul de Guvernare: drumuri expres și aeroport! Se continuă investițiile în infrastructura rutieră!

Noua alianță de guvernare promite că va continua investițiile în drumurile care fac legătura cu podul peste Dunăre și are în vedere construirea unui aeroport în zona Brăila-Galați.

Abordarea în sectorul aviației va porni de la faptul că este unul dintre cele mai afectate de criza generată de răspândirea noului coronavirus, prin reducerea semnificativă, la nivel european, a traficului aerian comparativ cu perioada anterioară crizei sanitare, scrie profit.ro.

Astfel, în programul de guvernare PNL-PSD-UDMR a fost introdus și studiul de oportunitate privind dezvoltarea în cooperare cu autoritățile locale a unui aeroport în zona Brăila-Galați. În mai 2019, în campania electorală a alegerilor europarlamentare, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat amplasamentul pentru un aeroport în județul Galați, în zona Braniștea. Proiectul însă nu a fost continuat.

Noul Guvern promite dezvoltarea infrastructurii rutiere în mod echilibrat și sustenabil prin demararea și finalizarea unor secțiuni de autostrăzi și drumuri expres din regiunea Moldovei, Dobrogei, Regiunii de Sud, Transilvaniei în baza unor documentații mature și bine fundamentate, care vor stabili traseul optim și valoarea de investiție.

Astfel se vor lua în calcul drumurile expres din zona Dobrogei, a căror rentabilitate economică impune cu prioritate realizarea lor (Drum de legătură Brăila – A7 – ramurile Buzău și Focșani, Brăila – Tulcea, Constanța – Tulcea, Tișița – Albița), din care se va finaliza Drum de legătură Brăila – A7 – ramurile Buzău și Focșani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry