Programul manifestărilor de Bobotează, în municipiul Brăila! Șapte persoane se vor arunca în apele Dunării!

Vineri, 6 ianuarie 2023, pe Faleza Dunării de la Brăila se organizează slujba de Bobotează, dar şi mult aşteptata aruncare a Crucii în apele Dunării, unde temerarii se scufundă în apele fluviului pentru a o prinde.

Botezul Domnului denumită popular și Boboteaza se va desfășura și anul acesta pe o vreme frumoasă, ca de primăvară. Sute de brăileni sunt așteptați să participe la slujba de sfințire a Agheasmei celei Mari, oficiată pe Faleza Dunării de Înalt Preasfințitul Dr. Casian Crăciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Preoții au pregătit peste 40.000 de sticle de 1 litru cu agheasmă cu agheasmă pentru brăileni, 10.000 dintre acestea urmând a fi aduse numai pe Esplanadă, iar restul de 30.000 de sticle vor  fi distribuite în bisericile din Brăila. 

Anul acesta, în cursă s-au înscris șapte persoane care au îndeplinit condiţiile prevăzute de regulamentul competiţiei, respectiv să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecţiuni cardiace şi să ataşeze la cerere rezultatul analizei EKG, eliberat de către medicul specialist. Cel mai tânăr are 26 de ani, iar cel mai în vârstă are 47 de ani.

Programul manifestărilor de Bobotează în municipiul Brăila va fi următorul:

Ora 08.00 –10.30 – Catedrala “Naşterea Domnului” – Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Dr. Casian Crăciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Ora 10.30-11.00 – Procesiune de la Catedrala “Naşterea Domnului” către Faleza Dunării, pe traseul Bariera Călăraşilor-Calea Călăraşilor-Parcarea Primărirei Municipiului Brăila-Scena de la Faleza Dunării.

Ora 11.15 –12.00 – Scena de la Faleza  Dunării

Slujba de Sfințire a Apei Celei Mari , oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Dr. Casian Crăciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos cu un sobor de preoți.

Ora 12.00 – Momentul aruncării şi prinderii crucii în Dunăre.

Pe 6 ianuarie 2022, Crucea Bobotezei a fost prinsă de veteranul concursului, Răzvan Rahel, care a mai câștigat o Cruce în urmă cu 10 ani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry