Secția de Științe ale Naturii va fi refăcută de la zero! Consiliul Județean vrea o clădire modernă în care profesorii să fie tentați să țină cursuri pentru elevi!

Conform informațiilor publicate pe site-ul Muzeului Brăilei „Carol I”, Secţia de Ştiinţe ale Naturii s-a deschis în anul 1964, completând alături de celelalte secţii existente peisajul cultural brăilean. Autorităţile locale din acea perioadă au hotărât ca sediul noii secţii să fie în clădirea restaurantului vechi din Parcul Monument. Primul muzeograf al secţiei a fost Virginia Naniu (1964-1972).

Clădirea secţiei are în compunerea ei: o sală de expoziţie permanentă, o sală de expoziţii temporare, o sală cu acvarii cu peşti exotici şi un laborator de conservare-restaurare. Toate acestea vor fi demolate, iar în locul lor se va construi o clădire modernă, cu un etaj și o seră.

”Am luat decizia să demolăm clădirea actuală, pentru că nu mai corespunde, din punct de vedere arhitectural dar și ca spațiu pe care ni-l dorim. Ne dorim o clădire nouă, parter plus etaj și o seră în spate. Intenționăm să realizăm o zonă cu sală de conferințe, o sală de curs, unde elevii să poată participa la lecții despre Științe ale Naturii”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În ultimii ani, tot mai mulți profesori de istorie au ales să-și desfășoare orele de curs în cadrul Muzeului ”Carol I”. Președintele Chiriac speră ca, în viitor, elevii și profesorii din Brăila să aleagă Secția de Științe ale Naturii pentru o mai bună aprofundare a materiei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry