Șeful ISJ, pus la zid de primarul Dragomir: ”Aceasta este diferența între unul numit politic la ISJ și o persoană care a câștigat alegerile prin votul oamenilor!”

În primăvara anului trecut, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Cătălin Canciu, făcea mișto pe Facebook de una din investițiile Primăriei municipiului Brăila, la Grădinița nr. 47, din Viziru. La acea dată, Canciu spunea despre o ușă de acces aflată la etajul doi: ”Mă întreb care o fi rostul acelei uși? Va intra pe acolo la inaugurare?”

Ieri, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a inaugurat Grădinița nr. 47 și a intrat fix pe acea ușă, care deservește scării de incendiu. Ușă despre care șeful Inspectoratului Școlar Județean nu a avut curiozitatea să se intereseze, înainte de a face o postare pe Facebook.

”În timp ce Canciu făcea turism pe bani publici, Primăria municipiului Brăila moderniza școlile cu fonduri europene. 67% din bugetul Primăriei, pentru modernizarea unităților de învățământ este asigurat din fonduri europene, de care Canciu nu știe, pentru că el era turist, în acea perioadă.

O să vă prezint acum una din postările inspectorului școlar Canciu, la această grădiniță” –  declarațiile complete ale primarului Marian Dragomir, în video următor.

”Da! Astăzi, împreună cu mass-media am intrat pe acolo la inaugurare. Și scara aceia arată, conform modernizării impuse cu fonduri europene, așa. Astăzi, împreună cu presa, am intrat la inaugurare pe această scară.

Aceasta este diferența între unul numit politic la ISJ și o persoană care a câștigat alegerile prin votul oamenilor și este interesată să modernizeze școlile și grădinițele din municipiul Brăila, iar altul, care în loc să-și vadă de învățământ, se plimbă prin toată Europa pe bani publici – 5 țări, în 5 luni!”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Grădinița nr. 47 din Brăila a fost modernizată cu fonduri europene!

Primăria Brăila a finalizat lucrările aferente contractului de finanțare europeană nr. 3812/25.03.2019 pentru proiectul „Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 47 Pinocchio”, cod SMIS 115795

Valoarea totală investiției este: 582.000 euro:

–         477.000 euro (2.337.744,27 lei) – Fonduri europene (1.765.232,23 lei suma nerambursabilă și 572.512,04 lei contribuția Primăriei Brăila)

–         105.000 euro (514.700 lei ) – Dotări suplimentare din bugetul Primăriei Brăila

Obiectivul general al proiectului „Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 47 Pinocchio” a constat în creșterea eficienței energetice a clădirii, scăderea consumului anual de energie primară, precum și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin realizarea acestor lucrări s-a obținut o eficiență energetică crescută a clădirii în care își desfășoară activitatea Grădinița nr. 47 care va conduce la scăderea consumului anual de energie, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și modernizarea unei grădinițe care va oferi condiții optime copiilor și cadrelor didactice.

În această grădiniță își desfășoară activitatea:

–         197 de copii preșcolari împărțiți în 9 grupe (8 grupe cu program prelungit în intervalul orar 600 – 1800 1 grupă cu program normal 800 – 1200 )

–         18 cadre didactice si 2 personal didactic auxiliar, 9 personal nedidactic, 1 profesor logoped, 1 asistentă medicală

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry