Spații verzi pentru odihnă și recreere, amenajate cu fonduri europene, în cartierele din Brăila!

Primăria Brăila a acordat o atenție deosebită amenajării spațiilor de joacă pentru copii, dar și spațiilor de recreere, de pe raza municipiului.

În zona centrului istoric au fost identificate terenuri degradate în suprafață de 14.865 mp, ce vor fi amenajate ca o zonă „verde” pentru odihnă și recreere în mediu natural. Aceste zone vor beneficia de plantare cu flori, arbori și arbuști realizarea de alei pietonale și dotarea cu mobilier urban și sistem de supraveghere. 

Primăria acordă o atenție importantă pentru amenajări urbane și în cartiere. Astfel  au fost identificați 7.146 mp de terenuri degradate, în cartierul Hipodrom, acestea urmând să devină prin intervenții cu fonduri europene spații de relaxare și agrement prin amenajări de spații verzi și locuri de joacă pentru copii. În momentul de față, investiția este realizată în proporție de peste 90%.

Un alt cartier care va beneficia de amenajare urbană modernă prin fonduri europene este Lacu Dulce în proximitatea blocurilor ANL și a Centrului Social Multifuncțional. Aici se va amenaja un spațiu verde 1000 mp, doua terenuri de sport multifunctionale, acoperite cu structura metalica și membrana impermeabila (unul de handbal/ baschet și unul de fotbal), grup sanitar și vestiare, un teren de tenis acoperit cu structura metalica și membrana impermeabila și un loc de joacă.

Tot prin fonduri europene se va moderniza zona pietonală de 36.000 mp aferentă bulevardului Independenței.

Informațiile au fost prezentate în Raportul primarului municipiului Brăila, pe anul 2021, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry