Spitalul Județean Brăila rămâne fără manager după moartea pacientului Grozavu! Chiriac: ”PNL joacă politic moartea unui om, suferința unei familii!”

La mai bine de o săptămână de la decesul lui Victoraș Grozavu, managerul Spitalului Clinic de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, și-a dat demisia.

Victoraș Grozavu, un bărbat de 53 de ani, a murit luni, 16 octombrie, în apropierea Spitalului Județean din Brăila. Bărbatul, care era internat la Cardiologie, a plecat noaptea din unitatea medicală, fără ca nimeni să îl oprească. Nici personalul medical și nici cel care asigură paza spitalului nu știu cum a dispărut pacientul, desculț și în pijamale.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, i-a cerut public Deliei Râșnoveanu să-i demită pe cei care i-ar fi putut salva viața pacientului, după care să-și prezinte și ea demisia. Râșnoveanu a demisionat fără a trage pe nimeni altcineva la răspundere. Medicul a explicat gestul: ”Nu am demis pe nimeni. Este o anchetă în curs la Consiliul Etic. Funcția de manager implica responsabilitate. Eu rămân același om”.

Deși moartea pacientului Victoraș Grozavu nu a rămas fără ecou, fiind deschise inclusiv anchete penale pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu, liderii Partidului Național Liberal s-au urcat pe cadavre, la propriu, pentru a puncta electoral această tragedie.

“Am primit demisia managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, un gest pe care l-am cerut și care era absolut necesar.

Voi demara procedurile care se impun, însă doar după consultarea Consiliului de Administrație. În același timp, aștept și din partea brăilenilor sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului.

Mai mult decât atât, cât de curând, mă voi întâlni cu șefii secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru a îi consulta cu privire la acest aspect, așa cum este normal. Sunt foarte multe lucruri de discutat!

În mod categoric, nemulțumirea brăilenilor este întemeiată și trebuie ca lucrurile să se schimbe.

Totuși, nu pot să nu vad cum, după această tragedie, PNL se folosește de moartea domnului Grozavu în mod politicianist și pur electoral. Da, PNL Brăila joacă politic moartea unui om, suferința unei familii, oricât de tulburător sună. De condoleanțe au uitat în graba de a-și ataca adversarii politici.

PNL Brăila a transmis nu mai puțin de trei comunicate de presă, semnate de trei politicieni diferiți, Popa, Bucălău și Dobrescu, în care folosesc atacul politic și ironia pentru a obține puncte electorale”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry