Un teren de peste 4.000 mp, din apropierea Lacului Blasova, va fi concesionat pentru investiții!

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean, de anul trecut, consilierii au decis ca 4418 mp din apropierea Lacului Blasova să treacă în domeniul privat al județului Brăila pentru a putea fi concesionat către investitorii care doresc să profite de acest obiectiv turistic.

”Întotdeauna ne-am dorit să putem să aducem bani din concesiuni, astfel încât să întregim veniturile Consiliului Județean, să putem să investim apoi în partea de infrastructură, sănătate, acolo unde este nevoie”,

a declarat Chiriac.

Președintele Consiliului Județean Brăila spune că este exclus ca persoanele fizice să profite de această concesiune pentru a ridica imobile în zona lacului.

”Concesionarea se va face exclusiv către investiții. Se va putea face un restaurant, parcare, un hotel mai mic. Nu o să concesionăm pentru persoane fizice ca să-și facă locuință acolo. Va fi foarte complicat pentru că sunt două lucruri de rezolvat acolo, pentru care investitorii vor avea nevoie de autorizație: apa potabilă și canalizarea”,

a mai spus președintele Consiliului Județean.

Drumul Comunal 59 spre Blasova va fi finalizat anul acesta, motiv pentru care Consiliul Județean intenționează să profite la maxim de avantajele acestui obiectiv turistic.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, a declarat că așteaptă un răspuns de la minister cu privire la Direcțiile de Tineret si Sport, care au în administrare cele două tabere de copii de la Lacu Sărat și Blasova. Dacă acestea ar trece în subordinea Consiliului Județean se pot face investiții, chiar și prin atragerea de fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea celor două tabere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry