VIDEO: Vizită la Spitalul Județean! UPU a intrat în renovare! Compartimentul de sterilizare, dotat cu lifturi speciale!

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a susținut astăzi o conferință de presă la Spitalul Județean, cu scopul de a prezenta investițiile care sunt în derulare. Alături de Chiriac a fost prezent vicepreședintele CJ, Ionel Epureanu, și managerul spitalului, Delia Râșnoveanu.

A fost vizitat subsolul tehnic aferent corpurilor C4, C5, C6, C7, din Pavilionul A al Spitalului Județean. Aici se vor realiza coridoare speciale pentru intervenția ISU, s-a schimbat rețeaua de termoficare, dar și rețeaua electrică. Tot la subsol se vor amenaja vestiare pentru angajații spitalului. Valoarea contactului este de 3.812.511,11 lei cu TVA. Lucrările ar urma să fi finalizate la mijlocul lunii ianuarie 2023.

În reabilitare se află și Unitatea de Primiri Urgente – proiect finanțat prin fonduri europene, cu o valoare de 4.153.358,98 lei cu TVA. Lucrarea va fi finalizată la data de 13.07.2023.

”Proiectul este 1,5 milioane de euro, din fonduri europene. Astăzi se predă amplasamentul către constructor. Au fost mici întârzieri din cauza creșterii prețului la materialele de construcții. Între timp, Unitatea de Primiri Urgențe a fost mutată în Corpul E.

Prin această reabilitare se vor înlocui toate suprafețele. Se va folosi un var special pentru spitale, antibacterian. Se va înlocui tâmplăria, vor fi reabilitate grupurile sanitare. Se va achiziționa mobilier nou, dar și echipamente medicale performante”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Un alt proiect prevede reabilitarea compartimentului de sterilizare. Lucrările se vor finaliza în august 2022 și au o valoare de 3.520.520,18 lei cu TVA.

Proiectul l-am început în primăvara acestui an. A fost necesar, ținând cont că are legătură cu blocul operator. Toate instrumentele pentru operații vor fi sterilizate aici și vor fi urcate cu lifturile până în blocul operator. Vom evita astfel infecțiile nozocomiale, pentru că partea de sterilizare este foarte importantă, la operații. Departamentul de sterilizare exista, dar era nevoie de o reabilitare și astfel s-au montat și aceste lifturi, foarte utile”, a declarat președintele Iulian Chiriac.

Un alt proiect finalizat este demolarea coșului de fum, care se afla într-o stare foarte proastă și punea în pericol siguranța cetățenilor în curtea interioară a spitalului. Suma alocată acestui proiect a fost de 907.034,30 lei cu TVA.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry