Liberalul Laurențiu Coman nu a înțeles nimic din ședința CLM de astăzi! Rugăm aparatul de specialitate să prezinte desene animate data viitoare!

Sigur că, mai toți brăilenii, în special șoferii, au devenit frustrați astăzi în fața stratului de polei așternut pe carosabil, într-un timp foarte scurt, care nu le-a permis operatorilor să intervină înainte ca traficul din oraș să prindă viață. De aici s-au produs ambuteiaje care vor duce la sancțiuni, toți cei trei operatori de salubritate fiind amendați pentru întârzierile produse în curățarea carosabilului.

După cum am menționat și într-un articol anterior, Jurnalul de Brăila a cerut lămuriri cu privire la situația din municipiul Brăila, având în vedere faptul că la ultima ședință de Colegiu Prefectural au fost prezentate datele complete cu utilajele și stocurile de materiale antiderapante cu care s-au pregătit operatorii de salubritate în această iarnă. Conform ultimelor date înregistrate la Prefectura Brăila operatorii au încheiat contracte cu INMH pentru furnizarea operativă a avertizărilor meteo, avertizare care astăzi a întârziat să apară.

Consilierul Laurențiu Coman este de părere că primarul Marian Dragomir a greșit când a aruncat vina pe societățile de salubritate, cele care au de altfel contract cu Primăria pentru deszăpezire.

”Prima ticăloșie a fost găsirea unui țap ispășitor. Astfel, primarul Dragomir, printr-o postare pe Facebook, a aruncat vina pentru situația dezastruoasă de marți dimineață pe societățile comerciale care ar fi trebuit să deszăpezească și le-a amenințat cu amenzi”, spune consilierul Coman, într-un comunicat de presă total neinspirat. Probabil consilierului liberal îi este dor de vremurile în care PARTIDUL scotea oamenii pe stradă pentru deszăpezire. Ei bine, acum sunt firme plătite din banii noștri pentru această activitate și este perfect normal să fie sancționate atunci când nu respectă contractul. Nu sunteți de acord domnule LIBERAL?

Dar Coman nu se oprește aici în comunicatul transmis și ne arată că a fost ales din greșeală în Consiliul Local Municipal, fiind incapabil să citească un proiect de hotărâre, de la care s-a și abținut de la vot.

Liberalul spune că: ”în loc să amendeze societățile, chipurile, responsabile pentru situația de marți dimineață, administrația PSD a organizat fix în aceeași zi o ședință extraordinară de CLM în plenul căreia a rectificat cu o suma consistenta din bani publici bugetul firmei ECO, unul dintre operatorii pe care a spus că-i amendează”.

Dacă liberalul ar fi fost mai atent și ar fi citit proiectul de hotărâre, și nu doar titlul, ar fi văzut că societatea nu a primit niciun ban, azi, din bugetul local. Conform legii, Curtea de Conturi obligă societatea la fiecare 10 luni să facă o rectificare bugetară pentru a redirecționa veniturile societății în funcție de necesități.

De altfel, în proiect scrie negru pe alb ”Veniturile totale cresc cu suma de 324 mii lei, ca urmare a majorării veniturilor din exploatare, cu suma de 324 mii lei”. Ba mai mult, societatea prezintă în raport chiar și o diminuare a cheltuielilor financiare în suma de 15 mii lei.

În loc să ceară lămuriri în ședință, atunci când proiectul a fost pus în discuție, liberalul Laurențiu Coman a ales să transmită un comunicat de presă demn de rubrica ”consilierii spun lucruri trăsnite” .

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry