Vedeta comunei, primarul ”în chiloți”, a fost săltat de procurorii Parchetului European! Fraudă de peste jumătate de milion de euro, la Gropeni!

Stănică, primarul sexi, care a apărut în chiloți chiar și la Cronica Cârcotașilor, după ce Jurnalul de Brăila a publicat în exclusivitate un ”interviu”(video) de angajare, al cărui protagonist era chiar edilul, a fost săltat astăzi de procurori într-un dosar instrumentat de Parchetul European.

Se presupune că Stan Malinche ar fi obținut 561.000 de euro din fonduri agricole UE prin falsificarea documentelor pe numele unei întreprinderi individuale și al unei societăți comerciale, eliberate de către acesta. Documentele falsificate au fost depuse la Agenția Română de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Brăila în vederea achiziționării între 270 și 427 de hectare de teren în perioada 2013-2020.

Procurorii cred că Malinche a fost, în realitate, cel care administra întreprinderea individuală și societatea comercială care a obținut fondurile, în locul soției și fiului său, care au fost numiți ca administratori legali. Oamenii legii au descins și la soția și fiul primarului care se pare că vor fi audiați.


În 2021, DNA l-a scăpat printre degete pe primarul comunei Gropeni! Cazul intra în competența Tribunalului și a Judecătoriei Brăila!

Primarul comunei Gropeni a suflat ușurat după ce DNA a clasat cauza privind ”infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE”, după cum au specificat procurorii.

Tot DNA a cerut disjungerea cauzei și în ceea ce privește acuzațiile de abuz în serviciu:

”Cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, faptă presupus a fi săvârșită de Malinche Stan, în legătură cu atribuirea prin concesiune la un preț derizoriu suprafața de 457 ha teren din islazul comunal Asociației Crescătorilor de animale, respectiv pentru infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, DNA a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.


”Concurs de angajare” la Primăria Gropeni! Primarul Malinche, filmat de viitoarea ”angajată” în chiloți: ”Am pi*dă cât nu vrei tu să crezi!”

În septembrie 2021 Jurnalul de Brăila a intrat în posesia unor imagini incredibile care îl arată pe primarul comunei Gropeni, dezbrăcat, în camera de hotel, în seara Congresului PNL. Primarul, deși însurat, îi face declarații de dragoste viitoarei angajate și chiar îi enumeră posturile pe care aceasta le-ar putea ocupa în Primăria pe care o conduce.

O tânără, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a trimis către redacția Jurnalul de Brăila o serie de fotografii și clipuri video în care primarul comunei Gropeni, Stan Malinche, aflat într-o cameră de hotel, la Congresul PNL, care a avut loc în data de 25 septembrie, la București, îi face complimente și chiar îi oferă un loc de muncă la una dintre direcțiile subordonate instituției pe care o conduce.

Tânăra, căreia i s-a promis un loc de muncă la Primăria Gropeni, insistă în filmare ca primarul să-i spună exact cu ce o poate ajuta. Inițial Malinche s-a ferit să-i ofere detalii viitoarei angajate.

”Te pot ajuta să te angajezi, da? E bine? Cu un post de… ce vrei? Asistență socială, da? Nu ți s-ar potrivi! Cu siguranță Taxe și Impozite, Achiziții Publice, nu ți s-ar potrivi! Eu zic că mai bine Asistență socială. De exemplu, nu știu dacă s-ar potrivi la Rezolvarea petițiilor, nu știu cum se cheamă”, spunea edilul.

În continuare, primarul îi promite tinerei că va avea grijă de ea și o va ajuta ”în prisma alegerilor care au fost zilele trecute”(n.r. Congresul PNL care a avut loc pe 25 septembrie, unde primarul Stan Malinche recunoaște că l-a votat pe Florin Cîțu).

Imaginile au devenit virale iar subiectul a fost preluat de toate canalele media din România. Edilul a ajuns cu această poveste chiar și la Cronica Cârcotașilor.


Prins beat la volan, Malinche a continuat să sfideze orice și pe oricine!

În iulie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, aflându-se în serviciul de patrulare, l-au oprit în trafic pe primarul comunei Gropeni, Stan Malinche. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Primarul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată dispunându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere.

Conform informațiilor obținute de Jurnalul de Brăila, în urma unei sesizări, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au verificat acuzațiile aduse primarului Stan Malinche și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin. 2 Cod Penal.

Se pare că în urma controlului din data de 18 iulie, după ce a fost amendat și i s-a reținut permisul de conducere, primarul s-ar fi urcat la volanul autoturismului, proprietate a Primăriei Gropeni, și și-a continuat nestingherit drumul.


PNL s-a dezis la nivel declarativ de primarul comunei Gropeni, ca să scape de gura presei!

Văzând că nu au existat repercusiuni în urma acestui episod, primarul comunei Gropeni s-a crezut invincibil. Comportamentul lui și injuriile, pe care le adresa pe rețelele de socializare cetățenilor din comună, dar și jurnaliștilor care l-au demascat de-a lungul timpului, i-au făcut pe liberali să se dezică de Malinche.

Deși președintele PNL, Alexandru Popa, anunța că i se va retrage sprijinul politic primarului comunei Gropeni, edilul a continuat să participe la ședințele de partid și chiar l-a nominalizat pe viceprimarul Nicușor Cocianu ca fiind următorul candidat susținut de liberali pentru funcția de primar al comunei.

Inițial, Malinche a fost revoltat de decizia președintelui PNL, Alexandru Popa, pe care îl înjura cu fiecare ocazie, chiar și în cadrul întâlnirilor cu alți membri ai partidului. Atitudinea primarului s-a schimbat însă, în ultima perioadă, acesta îndemnându-i pe locuitorii comunei să-l susțină pe deputatul de la Cireșu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.


În noiembrie 2023, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la primarul ”în chiloți”! Stan Malinche care a fost acuzat de fals în declarații!

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către MALINCHE STAN a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat corespunzător veniturile și bunurile imobile, în declarațiile de avere depuse  în  anii 2018 – 2021 în calitate de primar.

Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat şi un conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei Gropeni din județul Brăila.

”De asemenea, menționăm faptul că la data de 7 februarie 2023, Agenția Națională de Integritate a constatat și conflictul de interese în materie administrativă în cazul lui MALINCHE STAN, întrucât, în exercitarea mandatului de primar, deși avea un interes personal în problemele propuse dezbaterilor, a participat la emiterea, adoptarea și încheierea unor acte administrative și juridice privind societatea în cadrul căreia deținea calitatea de membru fondator și funcția de prim-vicepreședinte, încălcând astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. f) din O.U.G. nr. 57/2019”, a transmis Agenția Națională de Integritate.

Malinche nu ar fi menționat în declarațiile de interese faptul că deține funcția de prim-vicepreședinte în cadrul unei societăți și ar fi îndeplinit o serie de acte privind societatea unde e prim-vicepreședinte și întreprinderea individuală a soției sale.

”Totodată,  ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către persoana evaluată a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de primar al comunei Gropeni funcția de prim-vicepreședinte deținută în cadrul societății”, se arată în comunicatul ANI.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry